top of page

צילומי צוללים מתחת למים

כולנו מכירים צילומי צוללים בסגנון ״הנה אני מתחת למים עושה פרצוף מצחיק למצלמה״ או צילום של חבר׳ה על דופן הסטי״ל במבנה מבולגן, עם בועות שמסתירות את פניהם וצינורות הציוד מתנופפים לכל עבר בסגנון ״מחזור ל״ט שולתתתת!!!״. אלה צילומים נחמדים ומשעשעים לחבר׳ה ואין שום רע בהם. אבל אני רוצה להאמין שאתם, כצלמים או צלמים לעתיד, רוצים גם קצת מעבר לזה. צילומים טובים של צוללים עלולים להיות קצת יותר מאתגרים לביצוע ממה שניתן לחשוב. דברו עם הדייב באדי שלכם לפני הצלילה והסבירו לו מה אתם רוצים לצלם ואיך הוא משתלב בצילום. גם בצילום צוללים, כמו בחיים, תקשורת בין אנשים ותיאום ציפיות חשובים מאוד. אני מחזיק בדעה שצילומי צוללים טובים צריך לתכנן ולדסקס מראש ולא להשאירם ליד המקרה. חשבו והחליטו לפני הצלילה מה אתם בעצם רוצים להשיג: האם הצולל המצולם יהיה הנושא היחידי/עיקרי בצילום, או שהוא ישתלב בו באמצעות אינטראקציה עם אובייקט או אובייקטים

אחרים. בכל מקרה, צילום טוב של צוללים במים דורש שיתוף פעולה ביניכם לבין המצולמים.

קחו לכם לפני הצלילה מספר דקות בהן תחליטו, אתם והצולל המצולם, על מספר סימנים מוסכמים שיאפשרו לכם למקם את הצולל במקום ובזווית הרצויה. סימני ידיים פשוטים עשויים לחסוך אי-הבנות ומבוכה לאחר מכן.

• אם אתם מכירים את האתר בו תצללו, חשבו על נקודה מעוניינת כמו אלמוג רך צבעוני, מניפה או עוגב צינורות, שהכללתם בפריים יחד עם הצולל המצולם תוסיף לצילום ערך מוסף.

• הסבירו למצולם ליד מה הוא הולך להצטלם ואיך אתם מעוניינים למקם אותו יחסית לאובייקט.

• כשתגיעו ליעדכם, מקמו את הצולל במקום שבחרתם והתקרבו עד למרחק הרצוי, כך שהצולל והאטרקציה הנוספת שתצלמו ימלאו חלק משמעותי בפריים.

• על-מנת שהתוצאה תהיה מעניינת ובעלת מראה טבעי, לא מומלץ שהצולל יביט ישירות לכיוון העדשה. הנחו אותו להביט מבט בוחן לעבר האלמוג, הספוג או מה שזה לא יהיה שבחרתם כאובייקט תומך בצילום. מבט כזה ייראה מוצלח בהרבה מסתם מבט בוהה לעברכם ("מבט עגל״) אם הצולל אינו מביט לכיוון הרצוי, הזכירו לו באמצעות תנועה של טפיחת שתי אצבעות על מסכתכם וכיוון האצבע למקום הרצוי לאחר מכן.

• החליטו אם אתם רוצים שהבועות מהווסת שלו יופיעו בצילום או לא. אתם צריכים לסנכרן את הצילום עם קצב הנשימה ופליטת הבועות של המצולם ולא להיפך.

צילומי צוללים מוצלחים במיוחד הינם צילומים של אינטראקציה בין הצולל המצולם לבין דגים שונים. דגים שיתאימו למשימה הינם דגים הממעטים בתנועה, שניתן להתקרב אליהם עד למרחק קצר ונוח לצילום. דגים שיענו על הצורך הזה: אנטנרים, אבנונים, עקרבנונים, סוסוני ים וכדומה. את רובם תוכלו למצוא די בקלות באילת. אתם יכולים לצלם את הצולל מתבונן ביצור, כך שגוף שלם או חצי מהגוף שלו יופיע בפריים, או להחליט על פריים הדוק וצפוף יותר בו רק ראשו של הצולל יצולם יחד עם האובייקט. על-מנת לקבל את מלוא האימפקט, חשוב שהצולל והאובייקט יהיו קרובים מאוד האחד לשני, בין מספר ס״מ עד למרחק של חצי מטר.

עדשות מתאימות לצילומי צוללים הינן עדשות באורכי מוקד הנעים בין טווח בינוני 50 מ״מ - לצילומי פנים ואובייקט, או עדשות רחבות זווית הנעות בין הטווחים של 12 מ״מ ל 28- מ״מ, שיתאימו לצילומי גוף שלם/ פלג גוף עליון ואובייקט. תוכלו להשתמש גם בעדשות עין הדג, רק קחו בחשבון שצילום בעזרתן ממרחק קרוב יגרום לעיוותים המאפיינים עדשות עין הדג.

צילום של צולל ואינטרציה עם בעל חיים ממרחק קרוב

אינטרקציה בין משנרקלת לדולפין בר- מרקו בחוף הצפוני

קיר של צניניות וצולל. הצולל מעניק לצילום עניין פרופורציה ברורה לגבי גודלה של הלהקה


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page